FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo u Indiji

Eurosport najavljuje direktne prenose utakmica sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu za igrače do 17 godina.

Svake druge godine još od 1985. održavaju se svjetska prvenstva u fudbalu za igrače do 17 godina. Pod patronatom FIFA ovogodišnje takmičenje održaće se u Indiji, od 6. do 28. oktobra, uz direktne prenose utakmica na Eurosportu i na Eurosport Playeru.

Svi mečevi turnira u Indiji održaće se na šest stadiona u šest gradova širom zemlje, a finalni okršaj je zakazan na Solt Lake stadionu u Kalkati, u Zapadnom Bengalu. Uz domaćina na turniru će nastupiti još 23 selekcije, koje su prošle kontinentalna kvalifikaciona takmičenja.

U prvoj fazi turnira u Indiji, ekipe će biti raspoređene u šest grupa, sa jasnim ciljem da se plasiraju na prva dva mjesta koja vode u osminu finala. U osminu finala plasiraće se i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Aktuelni šampion svijeta u konkurenciji do 17 godina je Nigerija, koja je i rekorder po broju titula, sa pet osvojenih šampionata. Međutim, momci iz Nigerije nisu uspjeli da se kvalifikuju za takmičenje u Indiji, tako da će svijet dobiti nove šampione u kategoriji kadeta. Nigerijci su prva selekcija poslije Švajcarske 2009. godine, koja nije uspjela da se kao šampion kvalifikuje za naredno izdanje FIFA Svetskog kupa. Selekcija domaćina će se po prvi put u istoriji naći u završnici najvažnijeg takmičenja za fudbalere do 17 godina.

Eurosport i Eurosport Player će ispratiti kompletan turnir u Indiji, zaključno sa finalnim okršajem u Kalkati 28. oktobra.

Plan direktnih prenosa prvog kola FIFA U17 SP:

6. oktobar u 13:15 Turska – Novi Zeland

7. oktobar u 13:15 Njemačka – Kostarika

8. oktobar u 13:15 Čile – Engleska

(eurosport.rs)