Uspon do frizerske elite – Božica kose na kanalu TLC

Nova TLC serija BOŽICA KOSE prati Christinu Olivu koja otvara svoj prvi salon na Manhattanu. Christina je rođena na Staten Islandu i s 18 godina je iz roditeljske garaže pokrenula vlastiti salon za ekstenzije. Nakon samo tri godine, Christina je stekla dovoljno klijenata da otvori vlastiti salon na Staten Islandu, te je zaposlila svoju sestru i rođaka. Uz stopostotnu podršku članova porodice, izgradila je svjetski poznato carstvo kose, a sada je spremna na sljedeći korak – salon u srcu Manhattana. Brzo je shvatila da je Manhattan drugačije okruženje od čvrsto vezane zajednice kod kuće na Staten Islandu. Gledatelji prate Christinu i njenu blisku talijansko-američku porodicu dok se suočavaju s brojnim izazovima vođenja salona, ​​uključujući pronalazak ravnoteže između poslovnog i privatnog života, financijskih briga i vođenja svojeglavih zaposlenika. Osim toga, gledatelji će u svakoj od šest epizoda , moći pogledati potpune transformacije kose koje Christina izvodi u jednom od svojih salona. Serija Božica kose se na kanalu TLC prikazuje subotom u 21 sat, od 14. oktobra u 21:00.

Jedan od ključnih razloga Christinina uspjeha je zadržavanje posla “unutar porodice”. Iako je ponekad izluđuju, sestra Victoria i rođak Anthony su njene najvjernije kolege. Zajedno s ostatkom osoblja, oni odrađuju dramatične transformacije žena, primjerice majke koja je izgubila kosu zbog hemoterapije, ili blizanki koje s nestrpljenjem žele individualizirati svoje izglede.

Christina je šefica u salonu, ali kod kuće su otac Frank i majka Donna glave porodice Oliva. Jasno je gdje je Christina usvojila poslovne navike –
otac je vlasnik nekoliko firmi koje ujedno i vodi, a u poslovni svijet je ušao sa samo šesnaest godina. Frank i Donna su tradicionalni, a Donnin konačni cilj je da se svaka od njenih kćerki zaljubi, uda, odseli i ima dijete… i to tačno tim redoslijedom! Iako će još morati pričekati da postanu djed i baka, Christinini su roditelji ponosni na uspjeh njihove najstarije kćeri, te su odlučni pomoći joj da dođe do samog vrha!