Serija “Na mliječnom putu” početkom 2018. godine na RTRS-u

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović i srpski režiser Emir Kusturica potpisali su u Banjaluci ugovor o koprodukciji serije “Na mliječnom putu”.

U procesu rada na istoimenom filmu snimljeno je znatno više materijala, od prikazanog u samom filmu, tako će u pet epizoda serije u koprodukciji RTRS-a biti ispričana cijela priča u kojoj glavni ženski lik tumači slavna Monika Beluči.

– Izuzetno sam srećan što će jedan film iz mukotrpnog procesa stvaranja, prilikom kojeg je snimljeno pet puta više materijala od njegovog trajanja, sada doživjeti i priču kroz seriju – rekao je Emir Kusturica.

– RTRS proizvodi serije, ali ovo je praktično prva internacionalna serija koju ova kuća proizvodi, a koja između ostalih ima i glumačka imena poput Monike Beluči. To su imena koja gledaoci žele da vide i projekti koje televizija želi da producira – napomenuo je Kusturica.

Film je, kaže Kusturica koštao 7,5 milona eura, a RTRS je po raznim osnovama od početka snimanja uložio 250 hiljada. RTRS će dobiti pravo da seriju nastalu po filmu proda u zemljama u okruženju i imaće pravo na neograničen broj prikazivanja serije, navodi Kusturica.

Generalni direktor RTRS Draško Milinović rekao je da je ponosan što je ova medijska kuća od samog početka dio ovog projekta.

– Razvijamo naš program u smisli razvoja dokumentarnog i igranog filma, kao i igranih serija, a “šlag na tortu” je prilika za saradnju sa režiserima poput Kusturice – rekao je Milinović.

Snimanje filma “Na mliječnom putu” trajalo je tri godine, a sniman je u Hercegovini, u Trebinju, Bileći i Nevesinju. Istoimena serija trebalo bi da bude spremna za emitovanje početkom naredne godine.

Photo: youtube

Izvor: rtrs.tv