Velika potraga za Escobarovim milionima na Discovery Channelu

U jednom je trenutku Pablo Escobar – najtraženiji čovjek na planeti – širom Kolumbije zakopao dio svog bogatstva procijenjenog na više od milijardu dolara. Urbane legende navode na to da veliki dio njegovog bogatstva tek treba biti pronađen, kao i da je to blago zakopano širom Kolumbije i Središnje Amerike. Discovery je dobio ekskluzivan pristup i podršku vlade Kolumbije, zahvaljujući kojoj je pokrenuta potraga za tim navodno skrivenim blagom u novoj seriji “U POTRAZI ZA ESCOBAROVIM MILIONIMA” koja kreće s prikazivanje od nedjelje, 26. novembra u u 22:00.

Doug Laux i Ben Smith, dvojica bivših časnika obavještajnih službi naoružanih vještinama i iskustvom desetogodišnjeg rada u CIA-i, kreću u lov na navodno skriveno blago. Kao pripadnici obavještajnih službi, Doug i Ben su odradili nekoliko misija na Bliskom istoku. Sada sarađuju s agentima DEA-a (Drug Enforcement Administration) koji su izvorno vodili slučaj, kako bi se infiltrirali u Escobarov unutrašnji krug saradnika i napredovali u potrazi za novcem. Ovaj elitni tim sa sobom nosi potpuno novu tehnologiju i služi se nikad prije prikazanim tradecraft vještinama CIA-e. Tu su i brojni povjerljivi izvori, a koristit će baš sve kako bi pretražili Kolumbiju u potrazi za Escobarovim skrivenim milionima.

Doug i Ben najprije su se fokusirali na Barrio Escobar, bivše odlagalište otpada koje je narkobos preobrazio u naselje u kojem je za vrijeme svoje vladavine stambeno zbrinjavao siromahe i beskućnike. Do danas, Pablo Escobar je vrlo cijenjen u ovom naselju, a njegovi stanovnici i dalje su odani njegovoj ostavštini. Doug i Ben će se povezati s lokalnim stanovništvom i krenuti u Barrio u potrazi za Escobarovim milionima, ali znatiželja stanovnika naselja prisilit će ih da uspore istragu. Tokom sezone, Doug i Ben pretražuju Kolumbiju ne bi li pronašli tragove koje je Escobar ostavio iza sebe, no hoće li ovaj dvojac otkriti Escobarovo bogatstvo ili će završiti praznih ruku?