Izabrana najbolja humoristična serija svih vremena

Posjetitelji stranica Ranker odabrali su najbolju humorističku seriju svih vremena i prema njihovim glasovima to je serija – Prijatelji.

Ukupno je bilo skoro 570 hiljada glasova, a Prijatelji su uvjerljivo zauzeli prvo mjesto. Prijatelji su se emitovali od 1994. do 2004. godine te su veoma brzo postali jedan od najprepoznatljivijih televizijskih emisija prenosi Index.

Autori serije su David Crane i Marta Kauffman, a uloga u seriji među zvijezde je lansirala Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matthewa Perryja, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca te David Schwimmer.

Prema glasovima posjetitelja Rankera, druga najbolja serija svih vremena je Seinfeld, slijede Simpsoni, Kafić uzdravlje te Teorija velikog praska. Na šestom mjestu je serija U uredu, sedma je “Lude sedamdesete”, zatim “MASH” pa “Kako sam upoznao vašu majku” te na desetom mjestu “Svi vole Raymonda”.

Ovo nije prvo priznanje ovakve vrste za Prijatelje. 2013. godine našli su se na vrhu IMDB-ove liste najboljih serija svih vremena, a za sobom su tad ostavili “Modernu porodicu”, “Roseanne”, “Punu kuću”, “Dva i pol muškarca” te mnoge druge, sada već kultne serije.

Izvor: nezavisne.com