RTV Belami se digitalizovao

Radio-televizija „Belami” postala je jedina regionalna televizija koja emituje digitalni televizijski signal. Digitalni signal za sada imaju samo RTS1, 2 i RTS digital, Prva, Hepi, Pink, B92, Avala i od juče „Belami”.

Booking.com

 

 – Izuzetno sam zadovoljan što smo dobili sva potrebna odobrenja saveta RRA. To je svojevrsno priznanje da je naša kuća ispunila, pre svega, programske, a zatim i tehničke kriterijume – ističe vlasnik i glavni i odgovorni urednik RTV „Belami” Vidosav Radomirović.

Emitovanje programa digitalnim signalom krenulo je 17.05.2012. u 13 sati uz prisustvo direktora Javnog preduzeća „Emisiona tehnika” Vladimira Homana i zamjenika direktora za tehniku Radiše Petrovića. Digitalni signal prema riječima Homana pruža vrhunski kvalitet slike i tona.

– Neće se više dešavati da se na jednom kanalu mešaju TV programi, da ima različitih šumova i smetnji, a analogni TV kanali definitivno će otići u istoriju televizijskog programa – kaže Homan.

Analogni TV kanali mogu da emituju do sredine 2015. godine kada bi, prema riječima Homana, čitav prostor Srbije trebao da bude prekriven digitalnim TV signalom koji će biti strogo branjen i kontrolisan.

(Južne Vesti)