Digitalizacija u Crnoj Gori opet pomjerena

Rok za isporuku i ugradnju opreme za digitalizaciju crnogorske radio difuzije i njeno puštanje u rad, pomjeren je za 24. avgust, saznaje Antena M. Aneksom Ugovora, koji su potpisali direktor Eurotela Đovani Zamperini i šef Delegacije EU Leopold Maurer, Italijani su za završetak posla dobili novih 67 dana.

Booking.com

Podsjetimo, Ugovorom od 23. marta prošle godine, pobjednik na tenderu, milanski Eurotel, obavezao se da u roku od 270 dana završi sve radove. Nakon niza primjedbi na postupak izbora italijanske kompanije i rezervi u pogledu njene sposobnosti da ispuni ugovorne obaveze,  rok je produžen na 383 dana i istekao je 15. juna!

 Aneksom Ugovora, potpisanim nekoliko dana uoči isteka i toga roka, dogovoreno je prolongiranje termina završetka radova na 450 dana, odnosno do 24. avgusta.

Italijanska kompanija još nije isporučila ni dio DVB T2 opreme, a stručnjaci crnogorskog RDC naročito su imali primjedbe na kvalitet predajnika koji treba da budu postavljeni na Lovćenu i Bjelasici. Skupština Crne Gore nedavno je, na prijedlog Vlade, produžila zakonski rok za okončanje digitalizacije do 2015. godine.

(Antena M)