Najbolji izbor svih žanrova od sada na Cinemax i Cinemax 2 kanalima

Od 1.9. Cinemax i Cinemax 2 postali su karakterno različiti filmski kanali, zajedno donoseći najbolji izbor različitih žanrova svim zaljubljenicima svijeta filma – od hit filmova sa slavnim redateljskim i glumačkim imena pa sve do nagrađivanih i hvaljenih naslova iz cijelog svijeta.

Booking.com
Svaki od Cinemax kanala sada donosi vlastitu, karakterističnu programsku ponudu, koja se prikazuje 24 sata na dan, bez reklama.

Mainstream filmovi svih žanrova sada će se prikazivati na Cinemaxu, dok su naslovi iz nezavisne produkcije, kultni filmovi i festivalske senzacije glavni aduti programske ponude Cinemax 2 kanala.

Cinemax – mainstream filmski kanal donosi američke i svjetske naslove svih žanrova – dinamične drame, komediju, akciju, avanturu, horor, krimi, fantastični i naučno-fantastični sadržaj. Gledaoci će također moći uživati uz nove serije, uz naglasak na premijere serija iz originalne Cinemax produkcije.

Cinemax 2 – art kanal, nudi velik izbor nezavisnih filmskih naslova europskih i međunarodnih studija, kultne filmove i klasike današnjice. Gledaoci će uživati uz nagrađivane naslove, festivalske favorite i međunarodno priznate filmove od strane kritike. Poseban naglasak u programskoj ponudi posvećen je dirljivim i inspirativnim dramama i romantičnim filmovima, fokusiranih na ljudske priče.

OTVORENI VIKEND – Cinemax i Cinemax 2 kanali će biti otvoreni 10. i 11.9.

Telemach će svojim korisnicima omogućiti besplatno gledanje unaprijeđenih Cinemax kanala za vikend 10. i 11.9.

Tokom otvorenog vikenda, u subotu 10.9. gledaoci će imati priliku gledati premijeru nove Cinemax serije „Quarry“, temeljenu na popularnim bestseller knjigama Maxa Allana Collinsa. Logan Marshall-Green (“Spider-Man: Homecoming,” “Prometheus”) utjelovljuje Maca Conwaya (Quarry), koji se pokušava ponovno prilagoditi normalnoj svakodnevici nakon Vijetnama. Dok se bori sa svojim ratnim iskustvima, uvuče se u mrežu ubijanja i korupcije. Emmy-em nagrađen Greg Yaitanes (Emmy-em nagrađena Cinemax serija“Banshee”; “House”) izvršni je producent i redatelj svih 8 epizoda.

Isti dan Cinemax će predstaviti „Ashby“ s Mickeyem Rourkeom i Natom Wolffom u glavnim ulogama.

U nedjelju, 11.9. gledaoci će uživati u filmskoj premijeri psihološkog trilera „Vođa“ („Partisan“) s Vincentom Casselom u glavnoj ulozi, kao i u kriminalističkoj drami „Nestala bez traga“ („Gone Baby Gone“) u kojoj glume Ben Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris i Michelle Monaghan.

Iz art ponude koju tokom otvorenog vikenda donosi Cinemax 2 izdvajamo premijere filmova „45 godina“ („45 Years“; nominiran za Oscara i Zlatni Globus); „Djevičanska gora“ („Fusi“; nagrađen na Tribeca Filmskom Festivalu) i „Mandarine“ („Tangerines“; nominiran za Oscara i Zlatni Globus).

(Telemach)